Polityka prywatności

 



______________________________

POLITYKA PRYWATNOŚCI SERWISU WWW.KENIXNL.EU

______________________________

 

§ 1 – Postanowienia ogólne

  1. Polityka prywatności reguluje kwestie przetwarzania danych osobowych uzyskiwanych przez Administratora poprzez formularze dostępne w Serwisie oraz danych uzyskanych automatycznie za wiedzą użytkownika Serwisu (tzw. ciasteczek i logów serwera).

  2. Firma KenixNL z siedzibą w Purmerend, 1445CJ, Pottenbakkerstraat 8 (KvK nummer: 63409526, BTW nummer: NL786728504B01).

  3. Administratorem danych osobowych w firmie KenixNL jest Agnieszka Grzelak, z którą można się skontaktować wysyłając maila na adres www.kenixnl.eu lub dzwoniąc pod numer +31617408515.

  4. Administrator zbiera dane osobowe w zgodzie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) zwanego dalej RODO.

  5. Użytkownikiem Serwisu jest każda odwiedzająca go osoba, niezależnie, czy korzysta z jego funkcjonalności:

    • Możliwość wysłania zapytania poprzez formularz kontaktowy (imię oraz adres email).

    • Zapisu do newsletteru

  1. Serwis realizuje funkcje pozyskiwania informacji o Użytkownikach i ich zachowaniu w następujący sposób:

    • Poprzez dowolnie wprowadzone przez Użytkownika dane o sobie, np. w momencie rejectracji, zakupu, wysyłając formularz zapytania

      1. Dane teleadresowe (imię i nazwisko, adres zamieszkania, numer telefonu)

      2. Preferencje zakupowe

      3. Adres email

    • Automatycznie za wiedzą Użytkownika, poprzez zapisane w urządzeniach końcowych pliki cookie (tzw. "ciasteczka").

       

 

§ 2 – Dane osobowe

 

    1. KenixNL przetwarza informacje podane dobrowolnie przez użytkowanika

  • poprzez rejestrację konta użytkowanika,

  • poprzez złożenie zamówienia na www.kenixnl.eu

  • poprzez kontakt telefoniczny pod numerem telefonu +31617408515

  • poprzez kontakt mailowy pod adresem biuro@kenixnl.eu

  1. KenixNL wymaga tylko tych danych, które są niezbędne:

    • do realizacji zawartej przez nas umowy sprzedaży

    • do dostawy zamówionych przez Klientów towarów

    • do wystawienia faktury

    • do obsługi reklamacji

       

  1. Dane osobowe Klientów udostępniane są podmiotom odpowiedzialnym za:

  • prowadzenie księgowości: firma AMS Service, z siedzibą w Nieuw-Vennep

  • dostawę zamówionych towarów: PPHU KeniX Łukasz Nowak, z siedzibą w Nowy Ochędzyn 26, 98-420 Sokolniki, Polska

  • firmie zajmującej się hostingiem stron internetowych, w celu zgromadzenia danych z formularzy online: Dream Commerce SA z siedzibą w Krakowie, ul. Władysława Łokietka 79, Polska

     



§ 3 – Cookies („ciasteczka”)



1.        Serwis korzysta z plików cookies.

2.        Pliki cookies stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które gromadzone są u Państwa na komputerze lub urządzeniu przenośnym podczas przeglądania naszej strony internetowej. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.

    3.        Podmiotem przetwarzającym dane zgromadzone dzięki plikom cookies, jest Administrator serwisu.

    4.        Pliki cookies wykorzystywane są w następujących celach:

                4.1.        Tworzenia anonimowych statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy Serwisu korzystają ze stron internetowych, np. jaką stronę odwiedzają najczęściej, ile czasu średnio przebywają na stronie itp.

                4.2.        Utrzymanie sesji Użytkownika Serwisu (po zalogowaniu), dzięki której Użytkownik nie musi na każdej podstronie Serwisu ponownie wpisywać loginu i hasła.

                4.3.        Śledzenia aktywności Użytkownika w Serwisie w celu lepszego dopasowania treści reklamowych, poprzez np. ograniczenie wysyłania reklam do Użytkownika, który w ciągu ostatnich 30 dni odwiedził Serwis lub wysyłanie reklam do Użytkownika, który nie dokończył zakupów.

    5.        Administrator przekazanych przez Klienta danych (oraz danych uzyskanych w sposób automatyczny), nie wykorzystuje do oceny niektórych czynników, w szczególności do analizy sytuacji ekonomicznej Klienta, jego zdrowia, osobistych preferencji, zainteresowań, wiarygodności, zachowania, lokalizacji lub przemieszczania się.

    6.        W ramach Serwisu stosowane są dwa plików cookies:

                6.1.        Cookie tymczasowe (session cookies) - cookie umieszczone na czas korzystania z przeglądarki (sesji), zostaje wykasowane po jej zamknięciu,

                6.2.        Cookie stałe (persistent cookie) - nie jest kasowane po zamknięciu przeglądarki i pozostaje w urządzeniu Użytkownika na określony czas lub bez okresu ważności w zależności od ustawień Właściciela Witryny lub do czasu ich ręcznego usunięcia przez Użytkownika.

    7.        Oprogramowanie do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) zazwyczaj domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym Użytkownika. Użytkownicy Serwisu mogą dokonać zmiany ustawień w tym zakresie. Przeglądarka internetowa umożliwia usunięcie plików cookies. Możliwe jest także automatyczne blokowanie plików cookies Szczegółowe informacje na ten temat zawiera pomoc lub dokumentacja przeglądarki internetowej.

    8.        Pliki cookies zamieszczane na komputerze Użytkownika Serwisu, są udostępniane podmiotom świadczącym usługi analityczne i przetwarzane za pomocą Google Analytics.

    9.        Pliki cookies mogą być wykorzystane przez sieci reklamowe, w szczególności sieć Google i Facebook, do wyświetlenia reklam dopasowanych do sposobu, w jaki użytkownik korzysta z Serwisu.

  10.        W zakresie informacji o preferencjach użytkownika gromadzonych przez sieć reklamową Google użytkownik może przeglądać i edytować informacje wynikające z plików cookies przy pomocy narzędzia: https://www.google.com/ads/preferences/.

 

§ 4 – Informacje końcowe

 

 

    1.        Niniejsza Polityka Prywatności obowiązuje od chwili zamieszczenia w Serwisie.

    2.        Operator serwisu zastrzega sobie prawo do zmiany Polityki Prywatności, poprzez ogłoszenie zmian na stronie Serwisu oraz wysłanie informacji mailowej do zarejestrowanych Użytkowników Serwisu.

    3.        Zarejestrowani Użytkownicy Serwisu mają prawo do wniesienia sprzeciwu wobec zmiany Polityki Prywatności, poprzez wysłanie maila na adres Administratora w przeciągu 14 dni od chwili otrzymania powiadomienia o zmianie.

    4.        Skorzystanie z prawa, o którym jest mowa w punkcie 3, skutkować będzie zaprzestaniem przetwarzania danych osobowych uzyskanych przez Administratora w zakresie potrzebnym do korzystania z funkcjonalności serwisu i tym samym spowoduje usunięcie konta Użytkownika Serwisu, który wniósł sprzeciw.

    5.        Operator może mieć obowiązek udzielania informacji zebranych przez Serwis upoważnionym organom na podstawie zgodnych z prawem żądań w zakresie wynikającym z żądania.

W przypadku, gdy uznają Państwo, że ich dane osobowe są przetwarzane z naruszeniem przepisów Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego I Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE mają Państwo prawo do wniesienia skargi do właściwych organów Autoriteit Persoonsgegevens.

 

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl